• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sumnjamo da je krivično gonjenje građana Cetinja politički progon

Nastavljaju se pritisci na političke neistomišljenike i otvoren progon svih onih koji se usude da javno demonstriraju protiv zvanične politike vladajuće većine i njihovih kandidata. I ovoga puta su žrtve Cetinjanin čiju građansku hrabrost su pokušali slomiti i na Belvederu kao što pokušavaju i danas identičnim pritiscima, privođenjima i krivičnim prijavama.

Nakon događaja 10. marta na Cetinju prilikom promotivnog skupa Jakova Milatovića, policija je zajedno sa tužilaštvom identifikovala osam lica za koja cijene da su počinili krivična djela. Likovanje premijera Abazovića koji je ova lica direktno označio kao problem, daje nam za pravo da sumnjamo da je i ovaj proces politički motivisan i nastavak obračuna i revanšizma prema onima koji pružaju otpor državnom jednoumlju.

Uvjereni smo da će nadležni organi odoljeti svakom pritisku i u duhu vladavine prava se odnijeti prema optuženim građanima u čiju nevinost ne sumnjamo i pružamo punu podršku borbi za njeno dokazivanja i konačno zadovoljenje pravde i istine.

PR služba LPCG

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me