• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Glavni odbor LP: Podrška Đukanoviću za predsjednika Crne Gore, razmatrana i kandidatura Vuksanović Stanković

Glavni odbor Liberalne partije na noćas održanoj sjednici podržao je većinom glasova kandidaturu Mila Đukanovića za predsjednika države na izborima zakazanim za 19. mart. Članovi Glavnog odbora iskazali su zadovoljstvo i kandidaturom Draginje Vuksanović Stanković koja je naišla na odobravanje kao građanska i procrnogorska ali i jedina kandidatkinja koja je žena, i poželjeli i njoj uspješnu kampanju u najboljem interesu Crne Gore.

 

Liberalna partija apelovala je više puta na važnost okupljana opozicije oko zajedničkog kandidata za predsjednika države, shvatajući važnost ovog trenutka za budućnost crnogorskog društva te dalju perspektivu razvoja države i njenog evropskog puta. Glavni odbor je, u tom smislu, pružio podršku kandidatu koji ima najviše šanse da objedini crnogorsku opoziciju, građanski blok i ponese pobjedu na predstojećim izborima za predsjednika države, a to je Đukanović. LP poziva sve građane, posebno liberale koji su uvijek imali poseban senzibilitet za interese države i društva u presudnim istorijskim trenucima, da masovno izađu na izbore 19. marta i svojom podrškom obezbijede stabilnu, proevropsku budućnost Crnoj Gori.

 

Glavni odbor pozdravio je i konačni izbor sudija Ustavnog suda čijim su se konstituisanjem stvorili preduslovi za stabilizaciju političke situacije i otvorio put za konačno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Ovlašćen je i poslanik i predsjednik LP Andrija Popović da u dogovoru sa predstavnicima parlamentarnih manjinskih partija doprinese izboru u drugom krugu, još jednog nedostajućeg sudije, koji po Zakonu o Ustavnom sudu mora biti iz manje brojnih naroda u Crnoj Gori. Diskutovano je i o pripremama za Izbornu Konferencije LP koja je na Glavnom odboru zakazana za 7. maj 2023. godine. Glavni odbor usvojio je i novi Statut Foruma Žena.

PR Služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me