• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Budvanska vlast organizuje lov na Crnogorce, opasna poruka

Liberalna partija poziva nadležne organe da do kraja istraže, saopšte istinu i teško sankcionišu lica koja su izazvala teški incident u Budvi na nacionalnoj osnovi, inspirisani mržnjom i netrpeljivošću prema bilo čemu različitom. Naime, odbornik DF u Budvi Mladen Kaženegra, kako se navodi u javnosti, fizički je nasrnuo na dva jedva punoljetna mladića, koja su pritom bili u društvu svojih majki, samo zato jer su u ugostiteljskom objektu, na javnom mjestu, naručivali crnogorske pjesme i veselili se sa uzdignuta dva prsta. Dva prsta simbol su liberala ali i cjelokupnog suverenističkog, građanskog pokreta, što nekima, kao i ’90-ih godina, bode oči i izazova nekontrolisanu agresiju.

Odbornik DF Kaženegra i ranije se spominjao u javnosti kao kontroverzna ličnost, povezan sa paravojnim formacijama koje su učestvovale u neredima protiv građana na Cetinju prilikom ustoličenja, ali i bezbjedonosno interesantna ličnost prema evidenciji budvanske policije.

Nadležni su dužni da zaštite građane Crne Gore od samovolje i varvarizma pojedinaca a da izgrednike koji ugrožavaju javni red i mir te, sa pozicija budvanske vlasti, organizuju svojevrsni lov na Crnogorce, oštro kazne jer je opasna poruka koju svojim ponašanjem sa pozicija moći šalju.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me