• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP podržalo inicijativu za vanredne parlamentarne izbore, poziv svima da potpišu

Predsjedništvo Liberalne partije donijelo je jednoglasno Odluku kojom pruža podršku peticiji pokreta "IMA NAS" koja ima za cilj održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se sačuvala evropska perspektiva i budućnost Crne Gore. Istovremeno u odluci se navodi i poziv liberalima ali i svim građanima da peticiju podrže svojim potpisom u svim gradovima.                                                                     
Naša država nalazi se u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi koja pogađa sve segmente života, dok nadležni ne nude nikakvo rješenje. Jedini način da povratimo normalnost u svakodnevno funkcionisanje društva u cjelini je održavanje izbora nakon kojih bi Crna Gora dobila stabilnu političku Vladu koja će usmjeriti zemlju na pravi put, put razvoja i smirivanje tenzija. 

U vremenu kada Vlada Crne Gore nema nikakav legitimitet a ni legalitet, nakon smjene u Skupštini Crne Gore, ona nastavlja sa urušavanjem države i društva, ne libeći se da pregazi i Ustav i zakone, uruši ekonomiju, sva preduzeća, zdravstvo i na kraju doslovno pregazi i sopstvene građane, ne bi li očuvala jos kratko svoje položaje na vlasti. 

Građanima Ustav garantuje pravo da u takvim okolnostima, u skladu sa članom 92 Ustava Crne Gore, zatraže da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštine, kako bi se obezbijedilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Peticiju je već podržalo na hiljade građana i očekujemo da Skupština čuje njihov glas.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me