• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

75 godišnjica Liberalne Internacionale: LP važan dio reformskih procesa

Kongres Liberalne Internacionale kojim je obilježen jubilej 75 godina ovog saveza, održan je u Sofiji. Na Kongresu je učestvovala i Liberalne partije Crne Gore kao punopravna članica ovog svjetskog političkog saveza, koju je predstavljala potpredsjednica dr Dubravka Vujičić. 

Kongres koji je okupio lidera i predstavnike liberalnih partija sa svih kontinenta i preko 100 država svijeta, reizabrao je danas za predsjednicu ovog saveza Hakimu El Haite koja je tu dužnost obavljala i do sada. Kongresu je prisustvovao i kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope Ilhan Kjučuk. 
 
Predsjednica Internacionale poručila je da su pokrenuli rekonstrukciju i obnovu liberalnog svjetskog poretka inspirirani  političkim liderima iz cijelog svijeta koji su biral novo rukovodstvo. Na Kongresu se razgovaralo o aktuelnim svjetskim problemami, ali i krizi u Ukrajini i stanju bezbijednosti u Evropi što je od posebnog značaja za Crnu Goru. 

Potpredsjednica LPCG Vujičić razgovarala je sa liberalnim liderima Evrope i svijeta koji su snažno podržal rad crnogorskih liberala koji su važan dio reformi i demokratizacije crnogorskog društva, te njihovo dalje učešće u procesima kreiranja najvažnijih odluka za dalji put Crne Gore. 
 
PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me