• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Nastavlja se hajka na slobodne građane i funkcionere zbog odbrane države na Belvederu

Nastavlja se policijsko-sudska hajka na građane i funkcionere suverenističkih partija zbog dešavanja na Cetinju i Belvederu 4. i 5. septembra kada je prekomjernom upotrebom sile i nasiljem od strane policije izvršen napad na mirne demonstrante protiv tadašnje klero-nacionalističke vlasti. Žrtva ove hajke, pored mnogobrojnih građana koji se ovih dana ponovo pozivaju i zastrašuju ovakvim pozivima, su i visoki funkcioneri LPCG, izmeđuostalih i potpredsjednik Jovo Rabrenović i poslanik i predsjednik liberala Andrija Popović.

Poslanik Popović ranije je već saslušan, i to u svojstvu građanina jer se nije pozivao na poslanički imunitet. Uprkos tome, Popović je ponovo istim povodom pozvan kao okrivljeni od strane OB Cetinje. Oni su pokrenuli postupak da se ispita kako navode, okrivljeni, poslanik LP koji očito treba da se proglasi krivim pred sudom za prekršaje u Podgorici. Očigledno je da se progon neistomišljenika nastavlja i dalje u Crnoj Gori, pa ako se na ovaj način progone poslanici i lideri partija iz Skupštine Crne Gore zbog prisustva na demonstracijama, šta da očekuju građani koji, sva je prilika, treba da se ućutkaju kako se ne bi čulo drugačije mišljenje.

Postavlja se pitanje šta su nadležne institucije uradile da procesuiraju sve one koji su tog dana neovlašteno napali građane, ranili ili teško povrijedili veliki broj ljudi, upotrijebili nedozvoljena sredstva prinude? Pitanje je zašto država ćuti do danas na paravojne formacije koje su bile stacionairane u Cetinjskom manastiru, koje je cijela javnost vrlo dobro vidjela na simcima, sa sve automatskim naoružanjem, ali i visokim funkcionerima policije koji su na snimcima koji su isplivali očigledno davali izjave koje su zastrašujuće sa najavama da će izazvati krvoproliće?

Umjesto svega toga, meta su ponovo danas slobodnomisljeći građani koji nijesu dozvolili da se od Crne Gore napravi srednjovjekovni klerikalno-militaristički poligon. Liberalna partija boriće se protiv toga na i ukazivati svuda na takvu demonstraciju sile, uz pomoć svojih međunarodnih partnera koji pomno prate demokratske procese u državi.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me