• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Odustati od zatvaranja Pravnog fakulteta u Bijelom Polju, stvoriti mladima uslove da ostaju na sjeveru

Liberalna partija snažno podržava inicijativu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Bijelom Polju, koji traže da ova jedinica i dalje ostane u ovom gradu te da se mora odustati od zatvaranja fakulteta. Pravni fakultet u Bijelom Polju postoji gotovo dvije decenije i jedan je od značajnih pretpostavki za razvoj sjevera i ostanak mladih na sjeveru.

Kao jedan od glavnih izazova crnogorskog društva već godinama se identifikuje odlazak mladih ljudi sa sjevera i neujednačen regionalni razvoj. Neke od ključnih pretpostavki za zaustavljanje takvog procesa koji prijeti da potpuno opustoši gradove na sjeveru države jeste obezbjeđivanje boljih uslova za život mladima u tom kraju što podrazumijeva, osim šansi za zapošljavanje i razvoj biznisa, razvoj socijalnog i kulturnog života ali, prije svega, dostupnost obrazovanja u njihovim gradovima.

Besmislen je trend centralizacije visokog obrazovanja isključivo u Podgorici, što je višestruko štetno za državu. U tom smislu, umjesto ukidanja postojećih jedinica UCG na sjeveru, potrebno je pronaći modalitete njihovog osavremenjavanja, unapređenja i atraktivnosti za mlade ljude u ovom kraju.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me