• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Opasne prijetnje imaju za cilj destabilizaciju društva, potreban čvrst odgovor

Prijetnje i anonimne dojave o postavljenim eksplozivima u crnogorskim školama, vrtićima i institucijama, veoma su opasne i imaju za cilj, jasno, destabilizaciju društva, unošenje haosa i nemira. Na ovaj način određene structure očigledno žele da demonstriraju svoju silu i da izvrgnu ruglu crnogorsku državu koju žele da prestave kao nestabilnu, nesigurnu te, na kraju krajeva, neodrživu državu. Nakon niza skandala u sektoru bezbijednosti, ove pojave imaju za cilj da kompromituju Crnu Goru kao članicu NATO.

Osim toga, očigledan je cilj ekstremnih i militantnih struktura koje decenijama pokušavaju da uvuku Crnu Goru u nestabilnost, a to je izazivanje panike i straha među građane te atmosfere opšte nesigurnosti i urušavanja integriteta i povjerenja u sve institucije što će društvo učiniti poptuno ranjivim. U i onako teškoj društveno-političkoj situaciji, kada Crna Gora konačno pokušava da nađe stabilnost i nastavi reformski i evropski put, nekome to očigledno ne odgovara.

Međutim, potrebno je poslati čvrst odogovor sa pozicije države i nadležnih organa, da niko ne može i ne smije destabilizovati državu radi svojih političkih ciljeva, naročito kada se u te svrhe zolupotrebljavaju djeca i đaci osnovnih škola, ne libeći se da ugroze i njihove živote i ne misleći na strah koji su pretpjeli njihovi roditelji i ukupna javnost. Pozivamo nadležne da hitno otkriju ko su počinioci i inspiratori ovakvih nedjela i da se takvi konačno procesuiraju pred zakonom.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me