• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Mojkovac: Dok grad grca, predsjednik Opštine se slika, šeta i polaže vijence

Novozabrana mojkovačka vlast se očigleno već u prvim koracima svoje vladavine na lokalnom nivou ponašaju identično svojim političkim ali, očigledno, i vrijednosnim principima na državnom nivou. Umjesto da se mlađahni predsjednik Opštine Delić pozabavio problemima koji muče ovaj grad na obali Suze Evrope i umjesto da je počeo da ispunjava obećanja koja su u predizbornom periodu dale partije koje čine neprincipijelnu većinu, on se predao litijaškim aktivnostima.

Umjesto da profili na društvenim mrežama kojim upravlja opštinska struktura a koji su zvanični profili Mojkovca budu prikaz napretka u odnosu na raniji, sa pravom u dobrom dijelu, kritikovani period, oni su spretvoreni u prikazivanje crkvenih izlazaka predsjednika Opštine. Valjda prateći trednove koji haraju regionom i njegovom omiljenom destinacijom, Srbijom, đe se društvene mreže koriste za prikazivanje dnevnih i večernjih izlazaka i naš mladi predsjednik opštine Mojkovac se upustio da javnosti prikaže kako on provodi vrijeme po crkvama sve uz pjesmu i igru.

Da se na tome zaustavio, nekako bi mogli i da razumijemo, ali nažalost kad odron krene ne zaustavi se sve dok dno ne dotakne, pa se kao nova epizoda ove mojkovačke rijaliti vlasti pojavljuju informacije o sastancima sa „bitnim“ međunarodnim faktorima. Ponavljamo ranije iznijetu tezu, predsjednik opštine Mojkovac nema važnijeg posla, pa umjesto da popravlja puteve po Donjim poljima ili da rješava ekološki skandal na deponiji kojom upravlja JKP Gradac a koja se nalazi na obali rijeke Tare, on se slika kako prima raznorazne NVO iz RS entiteta Bosne i Hercegovine, i kako skupa sa direktorom turističke organizacije polaže vijence na spomenike.

Turistička sezona od koje većina Mojkovčana direktno ili indirekto živi je skoro počela a direktor organizacije čiji je jedini zadatak da promoviše turističke potencijale Mojkovca učestvuje u promovisanju „otadžbinskog rata“, kako ga nazvaše gosti iz boračke organizacije entiteta RS. Gospodo iz vlasti, barem vi koji deklarativno pripadate evropskim vrijednostima, napustite takvu retrogradnu vlast i ostavite neka istoriju pišu oni koji o njoj nešto znaju i jedina ideja na vlasti nije ideja uspostavljanja Ruskog i Srpskog sveta, a građani kada dođu na red.

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me