• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Crna Gora obara neslavne rekorde, blokirana budućnost i život građana

Crna Gora obara sve neslavne rekorde i ulazi u anale svjetske parlamentarne prakse kao država koja blokira sopstvenu budućnost i zaustavlja svakodnevni život i napredak svojih građana. Država bez skupštine, bez legitimne Vlade, bez sudstva čeka da neko sa strane riješi njen problem ili da problem riješe sami od sebe. Međutim, bez suočavanja nas samih, rješenja i nema.

Demokratski izabrani poslanici su ucijenjeni od kolega da ne mogu da se sastanu i riješe nagomilane i sve teže probleme građana, jer se grupacija koja samo predsjedava skupštinom ponaša kao da je ona u njihovim vlasništvu i da će im neko, ako izabere legalnog predsjednika skupštine oduzeti vazduh koji dišu. Ovoliko samoljublja i uzurpacije vlasti nije zapamćeno od vremena čuvenih plenuma SKJ i i njihovih rezolucija. Očigledno da je fotelja predsjedavajućeg Skupštine fatalna, obzirom da je i dosadašnji predsjednik Bečić gotovo sa istim žarom branio.

Prošlo je nevjerovatnih 40 dana od početka redovnog proljećnog zasjedanja Skupštine, a sjednice na kojoj treba da se usvoje zakoni koji život znače, dok cijene životnih namirnica i goriva “divljaju”, nema ni u najavi. Građani su zatečeni bahatim odnosom poslanika koje su oni birali i koji očigledno ne osjećaju realan život građana Crne Gore pa iz svojih udobnih fotelja ne čuju i ne vide sve glasniju ćutnju javnosti.

Zato je od životnog značaja da se što hitnije predloži novi sastav Vlade Crne Gore, i sazove Skupština na kojoj će se ona izabrati, i svojom stabilnom većinom konačno staviti tačku na dalje poniranje. To je u ovom trenutku jedino rješenje koje bi, makar malo, ublažilo posljedice anarhije u koju nas je uvela odlazeća vlast.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me