• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović liderima u Briselu poručio da Crnoj Gori treba jasna perspektiva članstva u EU i stabilna proevropska vlast

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović prisustvuje danas sastanku lidera liberalnih partija Evrope u Briselu na kojem učestvuju šefovi svih partija liberala ali i premijeri i ministri nekoliko država EU koji su članovi ALDE grupe liberala Evrope. Oni su razmatrali najvažnije izazove Evrope i Zapadnog Balkana u ovom trenutku, krizu izazvanu ruskom agresijom na Ukrajinu sa posebnim osvrtom na stabilnost Zapadnog Balkana i dalje evropske perspektive regiona.

Obraćajući se okupljenim liderima Popović je poručio da je evropska ideja u našoj državi čvrsta a naš entuzijazam za ujedinjenom Evropom veliki ,te da naši građani polažu nade u Evropsku uniju. On je poručio da se u Crnoj Gori suočavamo sa prijetnjom ruske politike i izazivanja nestabilnosti još od 2016 godine kada je Crna Gora trebala da postane član NATO alijanse a ruska politika je otvoreno prijetila Crnoj Gori i pokušala da izazove nemire pa čak i državni udar.

Popović je kazao da nas je NATO članstvo defintivino spasilo  eskalacije nestabilnosti ali da je baš zato važno da što prije postanemo član EU kako bi još više učvrstili stabilnost države. Zato je važno da to razumije i Brisel i da pruži konkrentu perspektivu članstva Crnoj Gori u narednim godinama,jer smo status kandidata dobili prije 12 godina.

“Želim da vas uvjerim da smo mi liberali sa našim partnerima u Crnoj Gori jedini i siguran štiti protiv ruskog uticaja i opasnosti koja pokušava da izazove nestabilnost na Balkanu, očekujemo zato snažnu i permamentnu podršku ALDE saveza i svih vas za takav posao u Crnoj Gori.” poručio je predsjednik Liberalne partije. On je liderima liberala i država EU istakao značaj stabilnosti vlasti u Crnoj Gori u ovom vremenu te nužnost što hitnijeg formiranja proevropske i građanske Vlade koja će tu stabilnost moći da obezbijedi i odblokira reformske i intrgacione procese u suprotonom će Crna Gora ostati na veoma rizičnom i nestabilnom terenu od čega će najveću štetu imati građani i građanke ali i međunarodni ugled države.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me