• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberalna partija ugostila delegaciju Naše stranke BiH: Jačanje liberalne ideje ključno za naša društva

Forum žena LP i NS
Forum žena LP i NS

Liberalna partija ugostila je delegaciju Naše stranke, liberalne stranke iz Bosne i Hercegovine. U službenoj posjeti boravili su poslanici u Parlamentu FBiH, potpredsjednik ove partije Mirsad Čamdžić i Nasiha Pozder, kao i Nejra Vreto predstavnica liberalne Fondacije“Boris Divković” iz BiH.

Njih su ugostili potpredsjednici LP Dubravka Vujičić i Jovo Rabrenović, generalni sekretar Esad Šainović kao i predstavnice Foruma žena LPCG Jovana Kažić i Jelena Marković. Oni su imali odvojene sastanke sa predstavnicima rukovodstva LPCG ali i Foruma žena LPCG.

Prilikom susreta razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i u BiH te o mogućnostima jačanja liberalne ideje i većeg doprinosa liberalnih stranaka. Zajednički zaključak obije partije jeste da Crna Gora mora što prije izaći iz političke krize kroz formiranje proevropske i stabilne vlade koja će omogućiti dalji napredak Crne Gore u EU integracijama. Konstatovan je veliki zaostatak Crne Gore u posljednjih godinu dana, pa je od lidera u integracijama došla na začelje neodgovornom politikom Vlade u ostavci.

Oni su posebno razmatrali i pitanje osnaživanja uloge žena u politici, kroz razmjenu iskustava dvije države i individualno jačanje žena na javnim funkcijama. Posebno je naglašena uspješna inicijativa Naše stranke koja je uspješno promovisala učešće preko 50% žena na izbornim listama, kao dobro iskustvo.

Dvije liberalne partije iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine razgovarale su o modalitetima dalje saradnje, zajedničkim aktivnostima u državama i region i jačanju liberalne ideje koja je neophodna našim društvima kroz procese koji nas očekuju.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me