• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Opština Nikšić da obuzda svoj ekstremizam ili će odgovarati, CPC drže u mraku iako nema dugovanja

Opština Nikšić sa g. Kovačevićem na čelu, po sopstvenom priznananju sljedbenikom četničke ideologije, u sadejstvu sa CEDIS kojim rukovode Demokrate, već mjesecima sistemski maltretira, progoni i stavlja u nejednak položaj vjernike i svještena lica jedne vjerske zajednice, Crnogorske pravoslavne crkve. Opština Nikšić zagazila je debelo u zonu krivične odgovornosti kršeći i Ustav i zakone, namjernim stavljanjem u nejednak položaj građana isključivo zbog njihove vjerske pripadnosti koja je ostrašćenoj upravi Nikšića očigledno nepoželjna.

Naime, Episkopski dvor u Nikšiću, Crnogorske pravoslavne crkve i dalje je bez struje iako dugovanja za električnu energiju nemaju. Vladika CPC Boris koji boravi u ovom objektu saopštio je ranije kako su sva dugovanja odavno izmirena te da je zahtjev za uključenje upućen CEDIS-u. Iz ove državne kompanije poručili su da ne mogu da uključe struju dok Opština Nikšić ne potvrdi Ugovo o priključenju nakon izmirenog dugovanja. Opština Nikšić, očigledno, takvom tehnikalijom mjescima opstruira jednu vjersku zajednicu i otvoreno diskiminišući građane isključivo zbog pripadnosti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Upozoravamo Opštinu Nikšić i njene čelnike, ali i rukovodstvo CEDIS-a, da ostave za svoju intimu svoje kleronacionalističke, šovinističke i radikalne fetiše i da obuzdaju svoj ekstremizam i mržnju prema svemu drugačijem, naročito prema svemu crnogorskom te da ispune svoju zakonsku obavezu da služe građanima, konstatuju činjenicu da nema prepreke da se objekat u kojem je vladika CPC priključi na struju. Šokantno je da bilo koja vjerska zajednica danas u Crnoj Gori mora da živi i radi u mraku, pod svijećama i uz vatru, a za to će neko morati da odgovara pred zakonom i pravdom.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me