• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Đukić: Odlazeća vlast i dalje zloupotrebljava volju građana

Bez Amfilohija Radovića, kao čelnog čovjeka, i 13. (odnosno 1. glavnog) - iskreno govoreći - ne znam kako je njegova struktura, i kako su njegovi izabranici i ovoliko izdržali. Naime, ono što je Amfilohije zamislio, pod pseudoekspertskim nazivom, kojim je trebalo da se zamaskira crkvenopolitički kult, moguće je i jedino bilo izvodljivo u ovoj razmjeri i na tom osnovu pod njegovim živim prisustvom. Treba imati u vidu da je manipulativni, obrazovani i inteligentni Amfilofije ako išta, bio dostojan protivnik. Nasuprot njemu stoje ljudi koji nijesu ni blizu intelektualnog karaktera, a pritom su sami, kao upotrijebljeni pioni za tuđe ciljeve, već izmanipulisani.

Sada, kao prividno izlazeća svjetlost sa istoka, pojavljuje se ponovo ona ista svjetlost koja izvire iz značenja Dritanovog imena. Ta svjetlost ne ogrijeva, ta svjetlost ne podstiče rast i razvoj, a u svom skutu nosi one, čija je perfidna, identična politika kao i onih - koji su navodno srušeni - zapravo mnogo opasnija od transparentnih i golim okom vidljivih, eksplicitnih eksponenata velikosrpske ideje.

Ponovo i ponovo rabite i zloupotrebljavate narod i narodni kapacitet za borbu, cijepajući ga na manje djelove i da nanovo dokazuju svoj patriotski kapacitet, zamjenu za nemanje vašeg sopstvenog. Izveli ste na lice dana rečenice: ,,Nećemo sa DPS-om, i bilo kojim čovjekom koji je sa njima vezan" - a ja vas pitam, kad bi se matematički taj DPS vizuelno vratio u tokove, da li bi i nanovo istinske patriotske kadrove gurnuo ma margine? Da li bi i dalje najposvećenije borce za Crnu Goru, zbog svog ,,navodnog ekstremizma" negdje zaturio, a sav trenutno aktivni kadar gajio i tajno baštinio? Da li bi i dalje najveći dio sredstava išao na anticrnogorske projekte i tekovine koje urušavaju crnogorsku kulturu?! Da li bi se i dalje stavio samo akcenat na otuđivanje svega crnogorskog - dok bi se narodu ,,za zabavu" bačilo po nešto za skretanje pažnje?

Ivana Đukić, vd. predsjednica OOLP Cetinje


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me