• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Vlada da poštuje parlamentarne procedure i ne narušava ustavni poredak

Liberalna partija apeluje na sve političke aktere, naročito na vladajuće partije i Vladu Crne Gore, da daju svoj doprinos političkoj stabilnosti i pokažu političko dostojanstvo. Apelujemo da se poštuju pokrenute parlamentarne demokratske procedure i da se na taj način ne dovodi u pitanje stabilnost čitavog ustavnog i pravnog sistema zarad sitnih političkih interesa. Crna Gora bilježi još jedan fenomen neviđen u demokratskom svijetu, da Vlada organizuje demonstracije podrške samoj sebi, nakon što je gotovo kompletna parlamentarna većina te vlasti dugo vremena bojkotovala Skupštinu u kojoj ima većinu što je takođe svojevrsni fenomen. 

Neodogovorno je i nečasno zloupotrebljavati i koristiti građane Crne Gore kao živi štit u odbrani sopstvenih interesa i fotelja. Uvažene kolege, nije sve u funkcijama i vlasti. Pokažite minimum dostojanstva, kako je to uradila i prijethodna parlamentarna većina nakon izbora 30. avgusta. Sami ste potvrdili više puta da Vlada nema podršku i većinu pa je sasvim razumno i doprinos je političkoj stabilnosti da se pronađe adekvatan model Vlade koja će imati jasnu i čvrstu većinu u Skupštini i koja će konačno imati šansu da povede reformske procese. Crna Gora je izgubila godinu ipo dana u suludom amaterizmu, prepucavanjima i ne radu, vrijeme je da Crna Gora krene naprijed, a tome ne smije biti prepreka bilo ko, naročito ne interesi pojedinaca ili interesnih političkih grupa. 

Sinoćnja dešavanja ispred Vlade pokazala su do čega vode vaši pokušaji radikalizacije građana koje koristite kao živi štiti i čije namjere zloupotrebljavate. Eskalacija šovinizma prema potpredsjedniku Vlade Abazoviću neprihvatljiva je i oštro je osuđujemo. Niko ko želi dobra Crnoj Gori neće nastaviti tim putem srljanja, sijanja smutnje i nereda među ljudima. Duh mržnje ne smije se pustiti iz boce, jer su svima sjećanja još uvijek svježa kakvo zlo i razaranja nam je donijela takva politika. 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me