• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Svi da ustanemo protiv jačanje agresivnog i primitivnog nacionalizma koji destabilizuje Bosnu

Liberalna partija Crne Gore pridružuje se širokoj međunarodnoj akciji mnogobrojnih asocijacija dijaspore Bosne i Hercegovine ali i demokratskih snaga i pokreta kojom se ukazuje na potrebu očuvanja mira, nezavisnosti, građanskog poretka i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, te promicanje demokratije, građanskih i ljudskih sloboda u ovoj državi.

LPCG osuđuje jačanje agresivnog i primitivnog nacionalizma i secesionizma, pružajući podršku građanima Bosne i Hercegovine da ojačaju građanski koncept društva, nastave sa reformama i evroatlantskim integracijama. Vrijeme je da Bosna konačno stane na kraj šovinizmu, velikodržavnim nasrtajima na sebe i stalnom podgrijevanju tenzija u društvu koje ne dozvoljavaju Bosni da krene naprijed, suoči se sa prošlošću i stabilizuje se. Serije incidenata, napada na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, napada na vjerske objekte i na povratnike iz raseljenih mjesta, opasna su poruka u kojoj prednjači Dodik uz podršku aktera "srpskog sveta" koji rovare i u Crnoj Gori.

LPCG poziva crnogorsku dijasporu ali i građane Crne Gore kako u Bosni tako i u našoj državi, da na svaki demokratski način i kroz poštovanje epidemioloških mjera iskažu solidarnost sa građanima Bosne i Hercegovine. Istinska Crna Gora je uvijek bila i ostala iskreni podržavalac očuvanja integriteta Bosne i Hercegovine i njene najveće vrijednosti multietničnosti i multikulturalnosti kao najvrijednijeg koncepta savremenog društva.

Narod Bosne zaslužio je da sve građanske snage budu na njegovoj strani u vremenu kada zlo ne bira kuda udara i dovodi u pitanje stabilnost cijelog regiona, a ona je gotovo nemoguća bez stabilne Bosne kao i Crne Gore. Silama mržnje i nacizma posebno je stalo da destabilizuju baš naše dvije države koje su primjer građanskog, multietničkog društva koje može da živi u skladu i zajednički, a to je nekim mračnim umovima, očigledno, nepodnošljivo.

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me