• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Forum žena Liberalne partije organizovao edukaciju na temu,,Rodne ravnopravnosti”

 

Forum žena Liberalne partije Crne Gore, organizovao je u prostorijama partije edukaciju na temu,,Rodne ravnopravnosti”, za svoje članice.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović je dao punu podršku osnaživanju i ohrabrivanju žena da aktivnije participiraju u političkoj sferi, jer to predstavlja preduslov demokratije,  vladavine prava ali i održivog razvoja cjelokupnog društva. Pozdravljajući prisutne članice pokazao je savezništvo u dijelu reformi i u okviru Liberalne partije, kako bi kroz stvaranje jednakih mogućnosti za žene u Crnoj Gori, zajednički gradili temelje pravednijeg i demokratičnijeg društva.

Potpredsjednica LP  Dubravka Vujičić je istakla da je ovo prva u nizu edeukacija, koje će se sprovoditi u Liberalnoj partiji, jer smo svi svjesni važnosti uključivanja većeg broja žena u sve sfere javnog i privatnog života.  Vujičić je  konstatovala da pored postizanju odredjenog napretka u segmentu rodne ravnopravnosti, ono što je fakat da žene i dalje nemaju jednake mogućnosti za ostvarivanjem odredjenih pozicija, već je disbalans moći sve uočljiviji.

Edukaciju su održale sertifikovane trenerice za rodnu ravnopravnost  mr Ivana Raščanin Radičević i Mirha Tahirović.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me