• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Podrška za Montenegro Pride od prvog dana, CG potrebna drugačija atmosfera


Liberalna partija jedina je politička stranka koja od prvog dana podržava otvoreno Montenegro Pride i na najvišem nivou prisustvuje svakoj povorci još od 2013. Tako će biti i ove godine, pa će u subotu na Prajdu učestvovati delegacija najviših predstavniika i članova LP na čelu sa predsjednikom Andrijom Popovićem. 

Vjerujemo da slobodno društvo može biti samo ono koje svakom građaninu garantuje jednaka prava pred zakonom i drugim građanima bez obzira na bilo kakvo lično svojstvo, dopadalo se to nekome drugome ili ne. Ne može biti srećno društvo ukoliko svi njegovi članovi nemaju jednake šanse za ličnu sreću i dostojanstvo. Posebno je važno da svi javno pružimo podršku ranjivim kategorijama društva prema kojima postoji velika socjalna distanca, a to su i LGBT osobe, i da pošaljemo poruku da je neprihvatljivo svako nasilje i agresija prema bilo kome, to nije u rukama samovolje i simpatija bilo koga, već zakona i vladavine univerzalnih prava čovjeka.

Crnoj Gori je potrebna drugačija atmosfera, nakon godina kontaminacije javne scene šovinizmom, velikodržavnim nacionalnim tenzijama, klerikalizmom i mržnjom. Ovo je prilika da svjedočimo drugačijoj pojavi na ulicama, proslavi jednakosti, uvažavanja, slobode i slavljenja života i ljubavi među ljudima. U tom smislu, pozivali građane da pozdrave Pride kao i svaki korak koji izvodi društvo iz ludila kleronacionalizma i mržnje. Kao i do sada, pozivamo i najviše državne funkcionere da budi prisutni na ovom događaju i pošalju društvu poruku da su im svi građani jednaki i da poštuju Ustav, zakon i dostojanstvo svakog građanina. 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me