• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sramno zatvaranje hotela Grand na Cetinju, i privreda žrtva kleronacionalizma vlasti

Liberalna partija osuđuje sramno zatvaranje hotela "Grand" na Cetinju sa jasnim ideološkim motivima. Ova vlast još jednom dokazuje da joj prioritet nije ekonomija, slobodno društvo i tržište već isključivo uskonacionalistički interesi i interesi inostranih centara moći. Privreda je žrtva, dakle, kleronacionalizma ove vlasti koja se usudila da zatvori čitav jedan hotel u Prijestonici samo kako kojim slučajem neko ne bi noćio u hotelu i bio na građanskom okupljanju i iskazivanju demokratskih stavova protiv šovinizma i mržnje. 

Uprava policije i Uprava prihoda i carina naložile su zatvaranje hotela Grand na Cetinju zbog neizdavanja računa od dva i četiri eura, što dovoljno govori u prilog o motivima ovog sramnog poteza.

Nadležni koji su odgovorni za ovu uzurpaciju moraju ponijeti odgovornost i ponuditi javnosti ostavke zbog zloupotrebe zakona i uzurpaciju nadležnosti za interese kleronacionalističke grupe bliske vrhu režima.

Podržavamo još jednom iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nijesu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu.

Pozivamo sve građane Cetinja i Crne  Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu i da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi trebaju biti na Cetinju 5. septembra , bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me