• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Podgorica: Ministarstvo zdravlja da objasni apsurdne mjere i dvostruke aršine

Crnogorski državljani su od danas, po mišljenju Ministarstva zdravlja i njihovim mjerama, postali stranci ali su zato građani susjednih država sa kojim se graniči Crna Gora, postali domaće stanovništvo. Za građana Crne Gore koji se vraćaju iz inostranstva važe pravila za strance ali za turiste iz Srbije, BiH, Kosova, Albanije i Makedonije ne važe ta pravila i mogu slobodno da ulaze u državu bez testova i vakcinacije.  

Prema istom ministarstvu u danu kada je zvaničan broj novooboljelih preko 620 a ukupan preko pet hiljada, oni donose mjeru po kojoj lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test.  Sa druge strane, u Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. 
Da li postoji neko ko može da nam objasni ovaj apsurd u kojem se nalazimo i po kojem zdravlje građana trpi zbog otvorenih granica i uvoza novog delta soja. Dakle, Crnogorci idu u karantin na 14 dana a stranci slobodno prolaze bez zdravstvene kontrole i ikakvih drugih ograničenja. 

Dozvoljen je slobodan prenos virusa korone na plažama jer za njih ne postoje ograničenja o broju osoba na otvorenom prostoru pa tako imamo i sljedeći apsurd da se na nekom trgu ne smije okupiti više od 50 građana ali na plaži može biti u takozvanom “sitnom vezu”  više hiljada gostiju tijesno pripijenih na ležaljkama ili peškirima.

Zahtijevamo od Ministarstva zdravlja i nadležnih hitne odgovore.

Odbor Liberalne partije Glavnog grada Podgorica 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me