• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Upozoravamo na opasnost rasta nacionalizma i ekstremizma, nova vlast ih inspiriše


Liberalna partija ponovo upozorava javnost Crne Gore, prije svega Vladu i nadležne institucije, na opasnost rastućeg nacionalizma, šovinizma, mržnje i političkog ekstremizma koji su 30. avgusta doživjeli ekspanziju usljed dolaska nove vlasti kojoj su takvi pokreti bliski.

Stalnom relativizacijom istorijskih činjenica, ratnih zločina i zločinaca, pokušajem revizionizma i prijetnjama neistomišljenicima, ova politička većina na vlasti dovodi cijelo društvo u opasnost jer legitmiše takvo ponašanje i šalje poruku da je prihvatljiva ideologija mržnje, nacionalizma i agresije. Takvim trovanjem javnog mnjenja dobijamo scene kojima smo svjedočili 13.08. u Tivtu kada se otvoreno prijetilo etničkim čišćenjem, a to je samo jedan od sve više i više slučajeva. Takvo nešto je do skoro u Crnoj Gori bilo nezamislivo.

Vlada u ostavci mora se konačno prizvati razumu i početi da vodi odgovornu građansku politiku. Insistiranjem na podjelama, tenzijama, negiranjem svih dostignuća moderne Crne Gore, evropskih vrijednosti i građanske države, samo daju vjetar u leđa ovakvim opasnim pojavama. Kad na to dodamo u institucionalnu podršku ekstremističkim organizacijama i pojedincima koji zauzimaju važne položaje unutar države, rezultat je poguban po Crnu Goru, crnogorsko društvo i evropsku budućnost.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me