• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Još jedna otrovna ofanziva iz Beograda, ostavite CG na miru!

Crna Gora ponovo je na prljavom udaru beogradske politike kojoj je očigledno cilj isti kao i prije tri decenije, destabilizacija, haos i sukob. Najviši zvaničnici Srbije skandaloznim izjavama otpočeli su još jednu otrovnu ofanzivu na Crnu Goru i na mir u regionu. Otrov kojim zasipaju javnost iste ove ličnosti, ne tako davno, odnio je desetine hiljada života i unazadio ovaj prostor decenijama zalivši ga bratskom krvlju. 

Ostala im je izgleda jedino još Crna Gora, kao rak rana koju nijesu uspjeli da uvuku u sukobe, ratove i nasilje, pa to sada naknadno pokušavaju. To im kako onda tako ni danas, neće proći. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandae Vulin otvoreno prijeti sukobima i prekrajanjem granica, iako, kako kaže, trenutne geopolitičke i međunarodne okolnosti ne idu na ruku ujedinjavanju svih prostora na kojima žive Srbi u jedinstvenu državnu zajednicu, ipak će se to desiti, za deset, dvadeset ili pedeset godina. Nažalost Crna Gora i njen narod zarobljenici su velikosrpske politike koja nam nikako ne dozvoljava da ozbiljno iskoracimo prema društvu civilizovanih, demokratskih naroda Evrope i zapada.

Istovremeno, Vlada u ostavci ćuti na ove uvrede. Ćuti i dokazuje da je marionetska Vlada koja radi šta joj se kaže. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić otvoreno je nazvao premijera Crne Gore "mlakonjom", pokazavši mu ko je glavni i ko izdaje naređenja te da premijer Krivokapić nema integritet već njime komanduje Beograd.

Ovakav skandal, da najviši državni zvaničnik kvalifikuje šefa Vlade suverene države Crne Gore na ovaj način nezabilježen je i u svakoj državi izazvao bi oštre reakcije. No, za reakciju i stav treba imati i svoju glavu, autoritet i ne zavisiti od mentora. Nažalost, takvi ljudi vode Crnu Goru u podređen položaj i to se svakog dana sve više i više vidi. Jasno je zašto je ambasador Srbije postao persona non grata u Crnoj Gori ali izvjesno je da to trebaju biti i ovi njihovi zvaničnici a najmanje što možemo uraditi je slanje diplomatske note Srbiji, povodom posljednjih uvreda.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me