• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Zašto se građani dvoume oko vakcinacije? Državni funkcioneri da daju primjer.

Vakcinacija u Crnoj Gori konačno je počela 20.02. ove godine. Međutim, oni koji trebaju da daju primjer građanima, najviši državni funkcioneri i predstavnici naroda, poslanici i odbornici, ne učestvuju aktivno u ovom procesu i na taj način ne daju dobar primjer građanima Crne Gore koji su u velikom broju skeptični  kada je u pitanju vakcinacija.

Pokazuje se potpuna nesposobnost Ministarstva zdravlja da otpočne aktivnu kampanju masovne imunizacije u koju će uključiti sve segmente društva, države, civilnog sektora i građanstva. Na ovaj način oni permanentno drže otvorena vrata za različite antivaksere, protivnike imunizacije stanovništva i ostavljaju mogućnost različitih manipulacija koje negativno utiču na svijest građana i opredjeljenje da zaštite sebe i svoje porodice.

Kako je Crna Gora u svjetskom vrhu po broju oboljelih i broju preminulih od posljedica Covid-19 virusa, država i društvo se moraju zaštiti na mnogo efikasniji način, a to definitivno nije dosadašnja praksa. Presudnu ulogu u edukaciji i informisanju građanstva zašto se moraju vakcinisati ima upravo nadležno Ministarstvo a nejveću odgovornost upravo državni funkcioneri, poslanici, odbornici kao predstavnici naroda, ali i vjerski lideri koji uživaju povjerenje naroda. Ovaj potencijal, nažalost, potpuno je neiskorišten i nema naznaka da će biti upregnut u korist javnog zdravlja građana.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me