• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Spajić objasnio kako su Krivokapić, Bečić i Abazović kupili nikšićke izbore

Liberalna partija poziva nadležne pravosudne organe da, zbog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, hitno preduzmu mjere iz svoje nadležnosti povodom tvrdnji ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića u emisiji "Načisto". Spajić je potvrdio da je Vlada masovno dijelila pomoć, i to iz budžetske rezerve, nekim spojevima stanovništva pred  izbore u Nikšiću. Ovakvo postupanje je strogo zabranjeno po Zakonu o izboru odbornika i poslanika,Krivičnom Zakoniku ali i po Ustavu, jer nije moglo doći do slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima.

Sad je bjelodano jasno kako su koalicija Krivokapića i Bečića "Mir je naša nacija" i Abazovića "Crno na bijelo", kupovali volju birača. Izgleda da je u potpunosti došla do izražaja najava premijera Krivokapića, čiju izjavu tužilaštvo još, navodno, istražuje za prodaju glasova. Podsjećamo da je on javno pozvao da: "ako vam neko građani Nikšića, nudi pare uzmite ih, a glasajte za najbolje. Ti najbolji sigurno nisu oni koji su do sada, do 30. avgusta bili na vlasti, to nisu oni." Dakle jasno je u "kom grmu leži zec". 

Najnovija afera aktuelne Vlade pokazaće može li crnogorsko pravosuđe da se bori sa korupcijom na najvišem nivou ili će to, nažalost, biti priča ostavljena za neka bolja, demokratskija vremena.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me