• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Drašković: Rad ove Vlade ohrabrio je retogradne snage

Um se zbuni, čovjek zanijemi pred erupcijom vulkana sinhronizovanih izliva mržnje i ataka na integritet, suverenitet i indetitet Crne Gore i Crnogoraca od strane, kako za sebe kažu, „bratske“ republike Srbije. Počinje sa „sretne“ televizije. Histeriju mlade novinarke nemože ublažiti ni „fokus“ ,koji je ponekad sa njom i pokušava da doprinese ispunjenju cilja tj.negiranju svega što je crnogorsko.Tu je neizbježni    filmski radnik „kikirez“, koji je stekao čin pukovnika, ratujući za srbstvo junački se boreći  po Terazijama,oko zgrade Albanije i duž Knez Mihailove.Njegov patriotizam seže do toga da je spreman da za srbstvo ratuje do posljednjega Crnogorca. Za njim u izlivu patriotizma ne zaostaje ni ratni zločinac  negirajući sve što je crnogorsko.Ovu družinu dopunjuje vojni ministar,koji nije služio vojsku,grupa fosila sa nekoliko mlađih kvazi istoričara.

Drugi studio, novi novinari isti gosti,i tako od studija do studija gosti isti samo se novinari mijenjaju. Dobija se dojam da je ova bratija klonirana,a da Srbija nema,sem njih, nikoga. Njihova „ljubav“ i „briga“ za sudbinu Crne Gore prihvaćena je od Crnogorsko – primorske mitropolije koja pod svoje okrilje sabira sve anticrnogorske snage,podržaoce proglašenje koljača za sveca.

Takmičeći se ko je viši Srbin negiraju i omalovažavaju vrijednosti  kulturno istorijski hoda Crne Gore kroz vjekove,koima su se divili poznate ličnosti evropskih naroda bogate prošlosti .Cijeniti vrijednosti drugih mogu samo oni koji posjeduju sopstvene vrijednosti  pa ne moraju negirati drugih kako bi ih prisvajali kao svoje. Šansu za vraćanje u politički život vidio je u anticrnogorstvu  i propali političar , bivši poslanik iz srpskog parlamenta.

Rezultat ovakvog stanja je preuzimanje vlasti od strane  Srbske pravoslavne crkve  ,koja formira vladu koja u njihovo ime i za njihov račun radi na tome da od Crne Gore naprave ono što nikad nije bila i što ne može biti, a to je metod SPC. Rad ove Vlade ohrabrio je retogradne snage koje su svojim porukama, naročito u Berane i Pljevlja a i u drugim sredinama  u manjem obliku, poručili građanima što ih čeka.

Pandemiju izazvanu koronavirusom , nesreću koja je zadesila čitav svijet pa i nas, vlast koristi u političke svrhe. Odbijanjem donacije od 50000. vakcina koju je obezbijedio predsjednik države,a zatim prihvatanjem donacije iz Srbije od 2000,vakcina pokušavaju da kod građana se stvori dojam zavisnosti od Srbije.Teško je naći opravdanje za neke mjere za suzbijanje pandemije kao zabrana napuštanja i ulazak u neke gradove a držati otvorenu granicu za slobodan ulaz iz okruženja i ako u tim državama pored vakcinisanja pandemija napreduje pa i oni uvode oštrije mjere.

Postavlja se pitanje kako Vlada može zavrijediti poštovanje i povjerenje kad njeni članovi  krše pravila koja sama donosi.Da je ovu Vladu formirala crkva vidi se i po tome što je najrevosnija kad su u pitanju sahrane episkopa.

Ne piše se dobro episkopima ako ova Vlada duže potraje.

Predsjednik OOLPCG Kotor

Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me