• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Pozdravljamo osnivanje GI 21. maj, otvoreni za saradnju u očuvanju građanske države

Liberalna partija pozdravlja osnivanje Građanske inicijative 21.maj koja okuplja procrnogorske i građanski orijentisane pojedince. Ovakva nadstranačka i neformalna organizacija podsjeća na Pokret za nezavisnu i evropsku Crnu Goru iz 2006. godine bez kojeg je teško bilo moguće ostvariti uspjeh na referendumu o državno-pravnom statusu a i čelnici su isti kao tada koordinatori Pokreta, Lukovac i Bojović,tadašnji Predsjednik liberala Živković.

Zato nas raduje da se u jednako teškom i izazovnom vremenu za Crnu Goru,kada treba braniti tekovine 21.maja od aktuelne parlamentarne većine koja ih fazno i doslijedno ruši, javlja ovakva organizacija sa ovakvim ciljevima. Upućujemo osnivačima iskrene čestitke za trud i viziju. 

Liberali će, kao i uvijek, biti otvoreni za saradnju i podršku svakoj inicijativu koja baštini ideju suverene,multinacionalne,viševjerske i građanske Crne Gore. Potrebna nam je saradnja, razumijevanje i okupljanje oko zajedničkog, plemenitog cilja koji su neki s godinama i zaboravili. Evropska budućnost Crne Gore kao moderne bogate države i otvorenog društva, multietničkog i skladnog, nema alternativu.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me