• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Radović Šćekiću: Mladima Berana ne treba lažna istorija i mitovi nego posao i dostojanstvo

Otvoreno pismo predsjednice Mladih Liberala Berana predsjedniku Opštine Berane g. Dragoslavu Šćekiću

Gospodine  Šćekiću,

Koristimo ovu priliku da ukažemo na postojeće probleme u našem gradu. Mladi očekuju strane investicije koje će biti uložene u, prije svega, poljoprivredu ali i ukupni privredu Berana,da nam oživi grad. Ljudima ne trebaju i ne očekuju popove Gojka Perovića i njemu slične. Nagrada Oktoih dobija se za naučni rad, a ne kopije koje Vam dodjeljuju popovi, zbog vaših zasluga za posrbljavanje. Očigledno jer drugi napredak u Beranama ne vidimo.

Treba da znate da mladi trebaju posao – ali ne bilo kakav, nego posao koji će omogućiti i njima i društvu da žive normalan život, barem u mjeri u kojoj su to mogle generacije njihovih roditelja. Da formiraju porodice i da ne brinu za osnovnu egzistenciju i opstanak. Poražavajuća je i uznemirujuća danas u Beranama prisutna činjenica da gotovo svaka mlada osoba priliku za poslom i normalnim životom vidi i traži u inostranstvu ili makar u drugom gradu!

Iako je sasvim jasno kako je kreiranje radnih mjesta i zapošljavanje od ključne važnosti za smanjivanje siromaštva i poboljšanje kvaliteta života, jedino dostojanstven rad može ljudima omogućiti i zaista dostojanstven život a ne samo preživljavanje.

Dok se mi g. Šćekiću borimo za bolje sjutra nas i našeg grada, Vi obilazite manastire i popove, i prepričavate mitove i lažnu istoriju. Pustite, neka se istorijom bave istoričari, a manastirima popovi. Pozabavite se našim ,,prljavim gradom", vodom koja često nestaje a kad je ima nije za upotrebu. Pozabavite se lokalnim putevima (osim ako to ne ostavljate za pred izbore). O ulaganju u kulturu, nema ni pomena.

Mi znamo da Vi g. Šćekiću glad i neimaštinu ne osjećate. Mi znamo da Vi imate mogućnosti da pružite sve uslove Vama i Vašem okruženju. Da li vjerujete da je to tako i sa drugim građanima Berana?

Mi Vam poručujemo ,,Lako je iznositi u predizbornoj kampanji obećanja, dok je djela malo teže ispuniti".

Nikad, kako to vi radite svjesno ili nesvjesno, mi nijesmo dijelili ljude po vjeri, ni po nacionalnoj pripadnosti,  niti to radimo! Berane ima prostora za sve ako hoćemo da  vodimo fer politiku u demokratskom nadmetanju i merotokratskom sistemu đe prednost ima stručnost a ne podobnost i laskanje predsjedniku i vlastima.

Ni jedan pojedinac, pa ni Vi,  nema pravo da zarad svojih interesa drži ovaj grad za taoca, i umjesto da ga okiti mladošću i novim radnim mjestima, naveće dostignuće Vam je da ga kitite trobojkama.

Čuvaćemo ovaj CRNOGORSKI GRAD, svi mi koji ga na različite načine volimo i sve ljude u njemu.

Na kraju, voljeli bi da se ljudi iz Berana umjesto uz laži i mitove, bude svako jutro u ,,svijetloj majskoj zori", gledajući u jedan barjak čije crvenilo obasjava jutarnje sunce. To je amanet naših slavnih predaka Vasojevića koji su pali u borbu za pravo, čast i slobodu Crne Gore. A Vi g. Šćekiću?

Dragica Radović, predsjednica Mladih Liberala Berana


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me