• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Vujičić: Vakcine stižu pred izbore preko Mandića, politika ispred zdravlja naroda

Dok nas ministarka zdravlja  i potpredsjednik Vlade slavodobitno  informišu o konačnom dolasku vakcina u simboličnoj količini od 2000 komada koje, kako rekoše, donira bratska Srbija, ne mozemo a da se ne zapitamo odakle pravo novoj vlasti da se igra sa  zdravljem i razumom naših građana?

Odbiti 15000 vakcina kojima se mogla započeti vakcinacija već krajem januara i kojom bi se mogla imunizovati trećina stanovništva, a istovremeno moliti za pomoć Srbiju i čekati njihovu donaciju od 2000 vakcina, je u najmanju ruku neodgovorno. Posebno se postavlja pitanja u kojem je to svojstvu Andrija Mandić, jedan od lidera DF i "srpskog sveta" u Crnoj Gori, dogovarao sa predsjednikom Srbije ovakve međunarodne poslove? Da li je Mandić neformalni lider Vlade ili samo glasnogovornik suštinskog šefa ove vlasti iz Beograda?

Poštovana ministarko, rekli ste da se ne bavite politikom i da je sve što vam spominjemo politikanstvo, ako je to tako zašto dozvoliste da vam Andrija Mandić  dogovara nabavke vakcine  koje će stići baš sada, slučajno, u jeku kampanje u Nikšću? Ne da nije slučajno, nego je vrlo namjerno i zlonamjerno. Takvi postupci su upravo politikanstvo. No narod Crne Gore i Nikšića  sve vidi i dobro razumije, kao što vidi da se stanje u zdravstvu pogoršava, zdravstveni radnici su na izmaku, ljekova skoro da nema, budžet usvojen nije, a teških slučajeva i preminulih je sve više.

Ko će snositi odgovornost za sve navedeno i smoći snage da nakon svega stane pred građane čije zdravlje i životi su dovedeni na ivicu provalije a čitav sistem u haosu,  zbog prikupljanja nekoliko glasova na izborima i dodvoravanju liderima država regiona?

Dubravka Vujičić, potpredsjednica Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me