• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberalna partija u Skupštini čeka odluku Ustavnog suda

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović prisustvovaće narednoj vanrednoj sjednici Skupštine Crne Gore i time prekinuti nametnuti bojkot na koji je parlamentarnu opoziciju prinudilo rukovodstvo Parlamenta svojim nelegalnim odlukama i protivposlovničkim djelovanjem.

Liberalna partija stupila je u bojkot Skupštine na sjednici koja je 28.12.2020. održana bez potrebnog kvoruma za rad i nelegalno, bez poslovničke  većine usvajala Zakone, kako bi nova vlast prevashodno odužila dug prema SPC i usvojila nakaradne izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti,čije posljedice će biti pogubne po Crnu Goru.

Vjerujemo da će Ustavni sud,na osnovu traženog postupka za ocjenu ustavnosti I zakonitosti, što hitnije donijeti odluku kojom će potvrditi ovakav stav LP I državotvorne parlamentarne opozicije,proglasiti ništavnim sve nelegalno donijete akte u proteklom periodu i konačno staviti tačku na pravni i politički haos kojim nova vlast opterećuje i koči Crnu Goru.LP će poštovati Odluke Ustavnog suda,koje su obavezne i izvršne.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me