• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Obrazloženje SDT ne pije vodu, Abazović bio poslanik kad mu je nuđen mito

Obrazloženje koje je specijalni državni tužilac dao povodom slučaja navodnog nuđenja mita od 21 milion eura potpredsjedniku Vlade g. Abazoviću, da on u tom trenutku nije bio poslanik, besmisleno je i ne pije vodu.

Nakon šokantne izjave Abazovića da mu je nuđen mito od 21 milion, što bi moglo da dovede do teških posljedica i urušavanja izborne volje građana, tužilaštvu je trebala čitava vječnost da odreaguje. No, na ovaj način možda i bolje da je reakcija izostala jer se čitav slučaj obesmišljava.

Specijalni državni tužilac saopštio je da je motiv za nepokretanje postupka u ovom slučaju u kojem, kako kaže, nema elemenata krivičnog djela, to što g. Abazović u trenutku kada mu je mito nuđen, nije službeno lice, odnosno da nije bio poslanik. Ova izjava je potpuno netačna.

Naime, shodno Ustavu i Zakonu koji reguliše ovu oblast, mandat poslanika traje sve do dana verifikacije mandata poslanicima novog saziva Skupštine. Dakle, Abazović je bio poslanik od izbora 2012. godine pa sve do izbora u Vladu Crnu Gore u decembru 2020., i nije bio bez mandata baš nijedan dan. Moguće je da je tužioca zbunilo to što se g. Abazović nije nijednom pojavio u Skupštini Crne Gore, pa je pomislio da mu je istekao mandat. 

Sa ovoga mjesta još jednom apelujemo na tužilaštvo da preispita sve detalje ovog slučaja po zakonu i da javnosti omogući da zna ko se to usudio da potpredjsendiku Vlade nudi desetine miliona eura za prekrajanje njihove izborne volje, kako tvrdi Abazović?

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me