• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Brković simbol otpora, obnove i osvješćivanja Crne Gore, slava mu!

Odlazak Jevrema Brkovića,jednog od najvećih crnogorskih pjesnika i erudite, simbola crnogorskog otpora, intelektualne obnove i osvješćavanja Crne Gore i obnove nacionalne svijesti u najtežim vremenima, tužna je vijest za svakog građanina koji iskreno baštini ideju suverene Crne Gore i slobodnog društva.

Brković je bio jedan od prvih glasova koji je javno ustao protiv tiranije, agresije i zatiranja ne samo Crne Gore i crnogorskog naroda, već i protiv agresije na sve narode, kako u ovoj državi tako i protiv agresije na naše prijateljske države regiona.

Brković je zbog svoje hrabrosti i časti mnogo propatio, kao komandant Lovćenskih straža koje su taada prkosno stale pred anticrnigorsku silu i sačuvale crnogorski obraz,on je morao da napusti svoju zemlju, kao liberal i čovjek koji je uvijek slobodno govorio. Jevrem gotovo deceniju nije bio sa svojom porodicom a njegova nepokolebljiva želja da vidi Crnu Goru kao slobodnu zemlju,slobodnih ljudi, svoju na svome, često ga je koštala gotovo i života.

Da nije bilo ovakvih pojedinaca kao što je bio Jevrem, naša borba bila bi mnogo teža, da nije njihovog primjera i hrabrosti u najtežim momentima, naša inspiracija da nastavljamo borbu ne bi bila toliko snažna. Neka je Jevremu vječno hvala za sve što je uradio i za sjajno nasljeđe koje je ostavio i nama i generacijama koje dolaze. Slava mu i laka mu zemlja crnogorska za koju je dao sve.

Andrija Popović,

Predsjednik LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me