• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP:Ko je nudio 21 milion mita Abazoviću, a ko ima dilove sa Crkvom?

Obzirom da nijedna od pozvanih adresa nije dostavila valjane odgovore na postavljena pitanja Liberalna partija ponovo poziva ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da odmah i bez odugovlačenja odgovore na sljedeću proširenu listu pitanja. Podsjećamo vas da ste u obavezi da date odgovore na sva postavljena pitanja u skladu sa funkcijama koje zauzimate i vršite. Budite precizni i jasni u odgovorima kako bi građani imali uvid u to što vi radite i što je javne ali i tajne bezbjednosti.

Ko je, kada, đe, na koji način i pod kojim okolnostima, te sa kojom namjerom ponudio 21 milion eura potpredsjedniku vlade Dritanu Abazoviću? Šta ste povodom tog ličnog priznanja pomenutog potpredsjednika uradili, ko je pozvan na informativni razgovor, koje su činjenice utvrđene i da li ste pribavljene informacije proslijedili tužilaštvu.

Šta ste preduzeli povodom bahatog parkiranja službenog automobila vlade Crne Gore koje je prema pisanju portala zadužio potpredsjednik vlade Abazovića koje je bilo parkirano ispred restorana Plaža u Ulcinju. Da li ste kao što ste revnosno sprovodili propise u nekim drugim slučajevima izvršili kontrolu objekta i napisali zapisnik te osobe koje ste zatekli u skladu sa zakonom procesuirali prema nadležnim organima.

Iz kojeg razloga nijeste reagovali kada je u Nikšiću  došlo do narušavanja javnog reda i mira i do širenja rasne i nacionalne mržnje od grupice pripadnika nekog pokreta za veličanje velikosrpske ideje na prostoru Crne Gore. Ako znamo da ste prije par dana reagovali ekspresno i lišili slobode lice koje je pisalo grafite na nekoj pijaci onda postaje skoro nevjerovatno da dozvoljavate da grupa huligana satima maltretira građane Nikšića i vrši nedozvoljene radnje a vi ne reagujete. Po čijem nalogu i iz kojeg razloga nijeste reagovali i zaštitili ustav i zakone Crne Gore? 

Koje tajne dogovore imate sa Srpskom crkvom u Crnoj Gori i za koje svrhe kao i da li je ste i potpuno izmjestili svoje aktivnosti iz službenih prostorija u manastire i ostale crkvene objekte. Ovo nas podsjeća na zlosrećno vrijeme devedesetih godina prošlog vijeka kada su takođe razni dogovori i akcije dogovarani upravo po manastirima i konacima, a dobro znamo kako se to završilo za sve nas a posebo pripadnike drugih vjera i nacija.

Da li će građani morati da za dobijanje ličnih dokumenata idu u crkve i manastire na noge srpskim popovima ili će se zadržati dosadašnja procedura izdavanja dokumenata u službenim prostorijama CB-a.

I još jednom ponavljamo prethodno postavljena pitanja.

Ko je i iz kojih razloga naredio postavljanje metalne zaštitne ograde na prostoru između Dvorskog trga, Biljarde, Crkve na Ćipuru i Cetinjskog Manastira  u Prijestonici Cetinje na Badnji dan? 

Da li su se u manastiru nalazile osobe koje ne pripadaju sveštenstvu već su to dovedene iz drugih razloga i za drugom namjenom?

Ko je i na osnovu kojih operativnih saznanja ili slobodne procjene nekog od novopostavljenog kadra naredio zabranu prilaska građana i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve Cetinjskom manastiru i ćivotu Svetog Petra Cetinjskog? 

Ko je i zašto otvoreno favorizovao vjernike Srpske pravoslane crkve dajući im ekskluzivitet prisustva ispred i u Cetinjskom manastiru?

Da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile u slučaju onemogućavanja nekoliko vjernika crnogorske pravoslavne crkve koji da uđu u Cetinjski manastir, kao i u slučaju privođenja jednog od njih?

Takođe pozivamo pomenutu trojku funkcionera nove politike da objasne činjenice oko skandaloznog postupanja grupe osoba iz Pljevanja sa državnom zastavom Crne Gore i pravljenja lomače za paljenje zastave koja je zvanično državno obilježje. Samim saopštenjem koje je Uprava policije  dala smo sokirani, jer je isto bilo krajnje neprofesionalno i tendenciozno. Pred očima cijele nacije jasno se vidi sprovođenje jedne opskurne radnje grupe huligana koja se iživljava nad simbolom crnogorske države i da se prema izjavi jednog od vinovnika tog zlokobnog čina „ta zastava tamo ne pita“ već isključivo zastava Srbije koju su imali u rukama.

Očigledno je da vlada od skandala, kako je već nazivaju i oni koji su za nju glasali, nema ne samo dovoljno profesionalnosti u svojim redovima već se odnose prema građanima Crne Gore kao da nemaju ustavom zagarantovana prava. Vaša je obaveza da u postojećoj situaciji, bez obzira što i sami znate da je period vašeg trajanja kratak, barem dok ste na funkcijama radite ako je moguće profesionalno i u skladu sa propisima bez saopštavanja teledirigovanih informacija dobijenih od vaših klerikalnih šefova. Zabraniti Crnogorcima da se slobodno kreću Cetinjem i ogradama sprečavati njihov prilazak na Badnji dan manastiru koji je centar njihove duhovnosti je necivilizovan čin jedne svetosavske i nacionalističke vlade koja ima sve premise anticrnogorskog djelovanja.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me