• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Radonjić potpuno promašila poentu, kao pravnica morala da reaguje na nezakonitosti

Začuđeni smo reakcijom gospođe Radonjić, pomoćnice generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, koja je kao izabrana funkcionerka a ne službenica prisustvovala nezakonitoj sjednici. Ona je potpuno promašila poentu svojeg javnog obraćanja povodom saopštenja Liberalne partije koje poziva na odgovornost rukovodstvo Skupštine i sve koji su vodili sjednicu 28.12. do skoro 3 sata ujutru. U prvom redu to je g. Bečić I potpredsjednici. Prije svega, saopšten je stav LP, političke stranke, a ne g. Andrije Popovića predsjednika i poslanika koji je svoje mišljenje iznio na presu iste noći u Skupštini. 

Liberalna partija nikada nikome nije crtala mete niti će ikada to raditi, ali smo uvijek pozivali na odogovornost nosilaca javne funkcije naročito kada su u pitanju protivustavno i nezakonito djelovanje i kršenje principa demokratije.  Dakle ovdje niko ne dovodi u pitanje stručnost gospođe Radonjić, a naročito je nejasno zašto potenciranje njenog pola i roda, jer mi vjerujemo da se u javnosti jednako odogovorno trebaju ponašati i muškarci i žene, liberali su se makar kao borci za ljudska prava dokazali. 

Tim prije, gospođa Radonjić je kao profesionalac i stručnjak za pravo morala prva da skrene pažnju na nezakonito djelovanje i kršenje Poslovnika predsjednika Bečića i da ne dopusti da bude iskorištena za takve radnje kao što nijesu ni njeni nadređeni. Naravno najveća odogovornost je na g. Bečiću i potpredsjednicima. Niko nije očekivao da gospođa Radonjić utiče na političke tokove, ali da iznese pravni stav i mišljenje svakako da jeste i to i dalje očekujemo. 

Ukoliko se pak gospođa Radonjić uvrijedila kao pripadnica ženskog roda, što navodi u saopštenju, prenosimo iskreno izvinjenje predsjednika Popovića koji je jedan od najpriznatijih boraca za prava žena i ljudska prava u Skupštini Crne Gore. Ostali incidenti nama su ostali nezapaženi, kako naš poslanik I nije učestvovao na sjednici koja nije imala zakonski legitimitet pa prema tome nije pravno ni postojala. U svakom slučaju osuđujemo svako nasilje i neprimjeren odnos u Skupštini i na svakom mjestu, naročito prema ženama.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me