• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Ostavke Bečića i rukovodstva Skupštine

Sada je svima jasno da su odluke i zakoni koje je donosila Skupština na "hajdučkoj" sjednici bez kvoruma ništavne i da se moraju ponovo usvajati i glasati kada bude zakazana redovna sjednica,koja će imati kvorum. Vraćanjem ovih akata od strane predsjednika Đukanovića Skupštini na ponovno odlučivanje bio je logičan i jedini zakonski i ustavno moguć slijed događaja.

Građani su svjedočili nezapamćenom pravnom nasilju koje se nikada nije desilo u istoriji crnogorskog parlamentarizma, od 1905. i prve Skupštine pa sve do ove skupštine,većine okupljene oko DF, Demokrata i URA su započeli sjednicu bez osnovnog demokratskog standarda,kvoruma.Zarad partijskih i interesa SPC priredili su Crnoj Gori neviđenu sramotu i institucionalni haos.

Liberalna partija zato traži da kompletno rukovodstvo Skupštine koje je predvodilo nelegalnu sjednicu 28.12. protekle godine, podnese ostavke, na čelu sa predsjednikom Bečićem, potpredsjednicima Bulajićem i Bošnjak te pomoćnicnom generalnog sekretara Jelenom Radonjić. Oni su svjesno i sa predumišljajem prekršili Ustav, više zakona i poslovnik, o čemu su i svjedočili građani uživo. Za takav bahat odnos, samovolju i bezvlašće moraće da ponesu odgovornost.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me