• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Ombudsman da zaštiti prava Crnogoraca

Liberali pozivaju Zaštitnika ljudskih prava g. Sinišu Bjekovića da odmah hitno i neizostavno reaguje i spriječi frapantno i najprizemnije kršenje ljudskih i vjerskih prava pravoslavnih Crnogoraca.

Da je u Crnoj Gori vlast preuzela anticrnogorska politička elita možemo svakodnevno zaključiti prema odlukama koje se donose u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti a koje direktno idu isključivo u pravcu potiranja Crnogoraca i svih elemenata nacionalnog identiteta. Najnovija potvrda ove teze upravo je danas saopštena iz Skupštine Crne Gore odnosno od predsjednika Odbora za ljudska prava Jovan Vučurović koji je za poneđeljak 28. decembra sazvao sjednicu tog tijela na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. Pozvao je, ovaj negator svega što nije radikalni velikosrpski nacionalizam, na sjednicu vjerske zajednice ali ne i predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve iste one crkve koja je kroz vjekove održala Crnu Goru i sačuvala njenu duhovnost.

Žalosno je da je Skupština u rukama takvih pojedinaca, osvjedočenih nacionalista čija politika je mimo svakih civilizacijskih i progresivnih tokova a još žalosnije je svakako što takvim politikama legitimitet daje samozvani glavni pomiritelj g. Abazović koji izjavi da je pomiriteljski nastrojeni prema svim vjerskim zajednicama, ali izgleda da je zaboravio onu koja predstavlja većinski narod. Zaboravio je Abazović Crnogorsku crkvu i Crnogorce. Jednako kao što je to uradio i drugi pomiritelj ove klerikalne vlasti Bečić koji na sva pitanja odgovara kako želi pobjede a ne podjele pa onda upravo on i njegova partija produkuju podjele vršeći klasičnu diskriminaciju prem jednom, većinskom, narodu i njegovoj crkvi i dovodeći ih u položaj koji je nezabilježen u modernom svijetu. Šta je sljedeće šta možemo očekivati od ova dva pomiritelja, jer od persone koja je na čelu Odbora za ljudska prava teško da se nešto racionalno i mimo ustaljene nacionalističke matrice može očekivati. Vjerovatno i od njih jedno veliko ništa u skladu sa politikom koju reprezentuju a svaka politika je upravo dio ličnosti onih koji je zastupaju.

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me