• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Pozdravljamo pravdu SDT ali ispitati i najviše funkcionere nove vlasti

Liberalna partija pozdravlja sprovođenje pravde u svakom slučaju u kojem postoji sumnja da je zakon prekršen, a kojima rukovodi SDT. Isto tako, ove slučajeve treba prepustiti tužilaštvu i ne smiju se politizovati kako to permanentno pokušava potpredsjednik Vlade g. Abazović, radi ličnih i političkih poena.

Istovremeno, pozivamo SDT da hitno preispita i imovinu te nekretnine najviših funkcionera nove Vlade ali i lokalnih vlasti. Ovo je neophodno kako bi u korijenu spriječili moguće manipulacije i zloupotrebe sa pozicija vlasti. O tome govori primjer Marka Bata Carevića predsjednika Opštine Budva koji je uzurpirao hiljade i hiljade kvadrata državnog zemljišta u zoni Morskog dobra na što su čak reagovale i organizacije civilnog sektora bliske novoj vlasti. Ovo je samo jedan od primjera nelegalne uzurpacije zemljišta, nelegalnih objekata, vikendica na moru funkcionera nove Vlade i slično, pa se osnovano plašimo da su moguće zloupotrebe u tom smjeru sa najviših pozicija vlasti.

Podsjećamo javnost i da 15.01. počinje da se primjenjuje Zakon o slobodi vjeroispovjesti čije odredbe o utvrđivanju državnog vlasništva nad uzurpiranom imovinom od strane vjerskih zajednica treba da sprovedu upravo dva organa koja su se našla na udaru režimske propagande Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, Uprava za imovinu i Uprava za nekretnine. No, poručujemo im da neće uspjeti da ispune obećanja data SPC i da, ko se god nalazio na čelu tih institucija, snažno ćemo insistirati na sprovođenju Zakona i pravnoj državi.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me