• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Potpredsjednik Vlade Abazović grubo obmanuo javnost i iznio notornu neistinu

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ne prestaje da omalovažava Vladu čiji je drugi čovjek i u jednom danu izgovori više nego dovoljno neistina i za njen cijeli četvorogodišnji mandat. Sa dozom neviđene smjelosti izjaviti ono što je potpredsjednik „ekspertske“ Vlade u maniru vrhunskog pravnog eksperta sa Pala izjavio i to sve uz neskrivenu netrpeljivost prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi zaista nas ostavlja bez riječi. Stoga i ne čudi što nam je trebalo vremena da se povratimo od šoka i više puta preslušamo njegovu izjavu pa tek reagujemo na ove navode. Ipak biti na tako odgovornoj funkciji i ponašati se tako neodgovorno čak i neprijateljski prema crkvi koja je gradila istoriju Crne Gore previše je pa makar to dolazilo od čovjeka koji o svakom zna sve, ali o pravu i istini izgleda ništa. To što potpredsjednik vlade Abazović ne poznaje pravo ne predstavlja mu prepreku da kaže kako Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi ne treba dati plac u Podgorici jer je  predmet spora i preuzimajući nadležnosti Skupštine Glavnog grada preporučuje drugu lokaciju. Valjda u izboru te druge lokacije treba konsultovati njega i  njegove partnere iz okupatorske SPC.

Gospodine pravni eksperte Abazoviću, smatramo da je bilo neophodno da vam neko od vaših „ eksperata“ opšte prakse iz Podgoričkog odbora URA-a kaže da je srpska pravoslavna crkva pokrenula spor sa Glavnim gradom nakon saznanja da će zemljište površine 1920m2 biti dato Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi u zamjenu za zemljište koje joj je Skupštinskom odlukom već dato 2013. godine. Znači SPC je na osnovu nepostojeće dokumentacije ustvrdila da je zemlja koja pripada Glavnom radu njihova i to nakon više od dvije hiljade godina od kad postoji hrišćanstvo i nekoliko stotina hiljada godina od kad je ova zemlja tu. Ustvrditi da se zemljište ne može dodijeliti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi jer je u toku spor je toliko nepismena i nestručna izrečena neistina da je kao takvu ne bi čak izrekao ni vaš „ekspert“ ministar pravde koji je poznat po citiranju članova zakona koji ne postoje i davanju infantilnih objašnjenja zašto je izmjene Zakona o vjerskim slobodama radio u prostorijama SPC u potpunoj tajnosti i uz odsustvo razuma. Potpredsjedniče „ekspertske“ vlade morali biste kao doktor nauka barem znati da postojanje nekog sudskog spora nije ograničenje za raspolaganje zemljom, kao što bi morali znati da na toj parceli koja je data Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi nema tereta i ograničenja ni na današnji dan kao što ih nije bilo ni prethodnih 70 godina.

Prema tome, odluka Skupštine Glavnog grada je u potpunom saglasju za važećim zakonima, a vaši netačni, da ne kažemo i neku precizniju riječ koja bolje objašnjava iznijetu neistinu, su kao i do sad plod mašte i želje da se vašoj omiljenoj vjerskoj zajednici obezbijedi ono što joj ne pripada, a da se drugoj vjerskoj zajednici onemogući normalan vjerski život a njenim vjernicima ustavom garantovano pravo slobode ispovijedanja vjere. Ne čudi nas liberale, ali ni većinsku Crnu Goru što su vam stavovi o najznačajnijim identitetskim pitanjima Crne Gore takvi kakvi su a moramo zaključiti da su poražavajući, jer ipak treba imati u vidu da su vam mentori dokazani anticrnogorski „eksperti“ poput Velibora Džomića ili kvazi istoričara Rakovića i rođenog Vojvođanina koji se predstavlja crnogorskim poreklom malicioznog folklornog kvazi pisca Bećkovića.

Potpredsjedniče Abazoviću pođite na Cetinje pa Cetinjanima objasnite zašto prepisaste Cetinjski manastir na beogradsku patrijaršiju i kako to uradiste da manastir koji je Ivan Crnojević gradio i iz kojeg je potekla Crnogorska pravoslavna crkva poklonite srpskoj crkvi.

Odbor Liberalne partije Glavnog grada Podgorica 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me