• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP okuplja crnogorske snage: Potpisana Patriotska deklaracija za slobodarski Nikšić (VIDEO)

Liberalna partija, Patriotsko komitski savez Crne Gore i Forum slobodnih građana Luča potpisali su Patriotsku deklaraciju za slobodarski Nikšić. 

Na poziv Liberalne partije za objedinjavanje procrnogorskih, antifašističkih i građanskih snaga i udruživanje u cilju očuvanju nacionalnih interesa i odbrane nacionalnog identiteta, deklaraciju su potpisali u ime Liberalne partije Jelena Marković v.d. predsjednica Odbora Liberalne partije Nikšić, u ime Patriotsko komitskog saveza Predsjednica Tanja Knežević Perišić i ispred Foruma slobodnih građana "Luča" izvršni direktor Nebojša Mrvaljević.

VIDEO: Potpisivanje Deklaracije

Istorijski trenutak u kojem se nalazi Crna Gora zahtijeva od svih nas, bez obzira na lične, porodične, vjerske i etničke različitosti, da budemo na visini zadatka i da ne dozvolimo da se uruše vrijednosti koje su stotinama godina tokom nastanka i izgradnje države predstavljale stub opstanka Crne Gore, navodi se u Deklaraciji. Potpisujući platformu - ”Za slobodarski Nikšić” zaustavićemo proces zatiranja Crne Gore otpočet organizovanim političkim protestima – litijama koji su imali svoju kulminaciju 30. avgusta 2020. godine i pružićemo građanima Nikšića i Crne Gore mogućnost da stvaramo naprednu, ekonomski razvijenu, progresivnu Crnu Goru.

Potpredsjednik LP Jovo Rabrenović kazao je da će LP okupljati sve snage koje baštine istinske vrijednosti Crne Gore i da će biti mjesta za sve, jer se Crna Gora nalazi u situaciji kada je ugrožena ne samo identitetska i državna struktura već se Crna Gora pretvara u kleronacionalističku državu i da to u Crnoj Gori ne smije da se dešava.

VIDEO: Jovo Rabrenović, potpredsjednik LP

Tanja Knežević Perišić predsjednica Patriotsko Komitskog saveza poručila je da taj pokret na ovaj način ostvaruje svoju proklamovanu misiju objedinjavanja svih antifašističkih, crnogorskih snaga i da Crna Gora mora biti iznad svih drugih interesa i ličnih i partijskih i svih ostalih.

VIDEO: Tanja Knežević Perišić, PKS

Nebojša Mrvaljević ispred udruženja Luča kazao je da osjećaju da se ljudska prava u Crnoj Gori više ne poštuju i da se ideja jednakosti i uvažavanja multireligijskog sklada i poštovanja Ustava mora snažno podržati i u potpunosti vratiti Crnoj Gori.

VIDEO: Nebojša Mrvaljević, Luča

Jelena Marković predsjednica OOLP Nikšić, pozvala je sve građane Nikšića da potpišu i podrže ovakvu Deklaraciju čiji je tekst i predstavila.

VIDEO: Jelena Marković, LP Nišić- predstavljanje teksta deklaracije

Poziv za potpisivanje podrške ovoj Deklaraciji je otvoren i upućen svim rodoljubivim, antifašistički opredjeljenim partijama, NVO, građanskim forumima, udruženjima građana i pojedincima.

VIDEO: kadrovi sa potpisivanja

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me