• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo Liberalne partije: LP će glasati protiv Vlade Zdravka Krivokapića

Predsjedništvo Liberalne partije na elektronskoj sjednici koja je održana danas izgasalo je prijedlog da Liberalna partija neće podržati izbor 42. Vlade mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini Crne Gore na sjednici zakazanoj za 2. decembar. Predsjedništvo je odluku uputilo poslaniku LP koji neće glasati za ovakav sastav i koncept Vlade.

U obrazloženju odluke navodi se da neće LP pružiti podršku zbog samog sastava buduće Vlade, njenih  konstituenata i njihovih programa koji su dominantno protiv suverene i nezavisne Crne Gore, zbog toga što je diskriminatorska po svim osnovama, nema pripadnika manjinski naroda pa ni većinski crnogorskog naroda u njenom sastavu. Predloženi predsjednik i Vlada ruše ustavni koncept Crne Gore kao multietničke i građanske, sekularne i antifašističke države.

Liberalna partija dosljedno će se držati toga puta, a ako vrijeme pokaže drugačije, da Vlada nema namjeru da ruši Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu državu i njen građanski koncept, te da nema namjeru da skreće sa evroatlanskog puta, LP će biti veoma kooperativna i spremna da podrži sva predložena liberalno-demokratska akta Vlade, koja su na takvom, procrnogorskom i proevroatlanskom fonu.

Predsjedništvo je na sjednici podržalo i izbor Jelene Marković, v.d. predsjednice Opštinskog odbora LP Nikšić za članstvo u Predsjedništvo LP, a na prijedlog predsjednika Popovića.

PR služba 

Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me