• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Jokić u novom mandatu nastavlja staru tiraniju

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i u novom mandatu nastavlja staru politiku tiranije, samovolje i obračuna sa neistomišljenicima. Kako je i sam sebe u kampanji za lokalne izbore proglasio vladarem, umjesto da je predsjednik i služba svih građana, opisujući svoj mandat kao vrijeme vladavine Vladimira Jokića. Tako da despotski pristup nas i ne čudi mnogo.

Naime, Jokić je odmah po stupanju na funkciju Predsjednika Opštine, mimo Statuta, nekog akta, prakse i mimo logike donio odluku o proglašenju Dana žalosti u Kotoru povodom smrti Mitropolita SPC Amfilohija,koji nije imao baš nikakvu vezu sa Kotorom. Uz uvažavanje pokojnika, vjerujemo da prvi briga predsjednika u sred epidemije i krize izazvani Covid19 nije da spusta zastave na pola koplja i koristi nečiju smrt za politikanske podjele u multietničkom Kotoru. On je zatim, očigledno pristrasno i nedolično raskinuo ugovor sa lokalnim radiom Skala sa kojima ima očigledne lične animozitete,koje je nedopustivo prenositi na zvanični nivo. Na ovaj način on ugrožava funkciju i ugled prvog čovjeka Kotora, drevnog grada sa tradicijom tolerancije i razumijevanja.

Liberali često nijesi bili saglasni sa uređivačkim politikama raznih privatnih medija, i onih koje Jokić ne voli i one koje budžetom simpatiše. Neki su čak kontinuirano vodili i vode kampanje protiv liberala ili čak protiv državnih interesa Crne Gore. Međutim, nama nikada nije padalo na pamet da se, kao partija i ljudi demokratskih i modernih uvjerenja, miješamo u uređivačku politiku bilo kojeg privatnog medija a kamo li da se obračunavamo sa njima.

Suština i pretpostavka slobodnog društva jeste u slobodi medija i javnog mišljenja. G. Jokić kao mlad čovjek koji se predstavlja demokratom, mora da shvati da u demokratiji ne može svako da govori i misli po njegovoj volji a tek ne da sluša samo hvalospjeve o sebi i svojoj politici. Ne mogu se prisilno gasiti i onako veoma rijetki kotorski mediji, već Opština Kotor mora stimulisati i osnivanje novih.

Kao liberali i kao Kotorani, plašimo se kojim je to putem krenuo grad Kotor sa takvim rukovođenjem od strane Jokića kao prvog čovjeka čija je prva ideja kako da se obračuna sa disonantnim tonovima.

Vido Drašković,

Predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me