• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Pokušaji dehumanizacije crnogorskog identiteta se nastavljaju

Liberalna partija poziva policiju i tužilaštvo da hitno i odmah reaguju i ispitaju da li se na lokaciji manastira u selu Gornji Brčeli i pored sprovedenih istražnih radnji i dalje dešava devastacija odnosno uništavanje groba grobnice mitropolita Arsenija Plamenca.

Prema informacijama mještana Brčela koji su nas danas kontaktirali sinoć je u gluvo doba noć između ponoći i dva sata ujutru došlo do novih dešavanja na pomenutom lokalitetu. Prema njihovom kazivanju u tom periodu bile su primjetne kretnje više lica koja su baterijskim lampama obasjavala prostor grobnice i vršili radnje za koje mještani ne znaju o čemu se radi. Nema dilema da u tom dijelu noći niko ne vrši nikakve legitimne akcije koje su predviđene zakonskim propisima već se može samo raditi o ponovnom nasrtaju na grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca. Ne vjerujemo da se rušilac grobnice pop Jovan Plamenac sa svojom bratijom igra Hamleta i razgovara sa svojim precima već je vjerovatnije da se snage koje su započele dehumanizaciju identiteta Crnogoraca ne zaustavljaju pukim saslušanjima i neefektivnim procesima koji se po pravilu završavaju njihovim oslobađanjem od odgovornosti.

Liberalna partija je kao što je i obećala nastavila sa praćenjem dešavanja vezanih za „slučaj Brčeli“ i neće odustati od te odluke jer je jasno da kleropolitička skupina koja je preuzela vlast u Crnoj Gori neće stati dok im se ne pokaže njihovo mjesto. Ista ova grupa neznavenih ljudi je juče u Budvi pokazala ne samo neznanje iz istorije svog grada već se potrudila da istraje u svom naumu i istorijeske falsifikate, svojih nalogodavaca iz SPC i Beograda, prikaže kao činjenice i argumente. Na sreću burleska koju priređuje skupina zadužena za dehumanizaciju Crnogoraca gubi podršku u sopstevnim redovima i doživljava bojkot od strane sopstvenih pristalica koji se ne slažu sa takvom kvazipolitikom i žele istinske promjene u društvu.

A za svo ovo vrijeme ovih eklatantnih primjera dehumanizacije ne čujemo ništa od branioca nacionalnih interesa Crne Gore i desne ruke beogradske patrijaršije, a pretendenta na mjesto ministra odbrane Dritana Abazovića.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me