• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sramotno vašarište istorijskih falsifikata u sred Budve

Budvanska vlast i nova parlamentarna većina predvođena DF, Demokratama i URA priredila je danas ponovo sramotno vašarište istorijskih falsifikata u sred Budve. Ovaj drevni mediteranski grad i metropolu crnogorskog turizma oni nastavljaju da pretvaraju u šovinističku kasabu, uz svesrdnu pomoć lokalne URA-e koja je postala satelit DF i glavni zaštitnik i promoter interesa Sprske crkve i njihove politike, što je njihova centrala već mjesecima. U svojem ludilu, borbi za fotelje i možda stidu i sramoti što su dio te šarene laže, oni danas ćute i klimaju glavama na montirane laži i slavlje mitomanije.

Budvanskoj vlasti nije bilo dovoljno što su istorijski falsifikat i "oslobađanju" Budve 1918. kada je ona već uveliko bila oslobođena, obnovili i dali mu novi sjaj već ga danas i osveštavaju i prave mit i svetiteljsko mjesto od ove ploče. Toga datuma je Budva, koja je već bila oslobođena, jedino oslobođena od Crnogoraca i crnogorske državnosti. Upravo na način kako su ovih dana njihovi politički i duhovni lideri oslobodili Vladu Crne Gore od Crnogoraca i svih drugih naroda u Crnoj koji se ne uklapaju u njihove velikodržavne i nacionalističke kalupe.

Liberali im poručuju da svakoj laži jednom dođe kraj i da u ovom slučaju 100 puta ponovljena laž, po gebelsovskoj metodi koju zastupaju, neće postati istina jer ima nas koji istinu čuvamo i razotrkivamo decenijama. Mitomanija i nacionalistička srljanja ne mogu donijeti ništa dobro ni Budvi ni njenim ljudima. Umjesto toga, toplo preporučujemo lokalnim vlastima da se pozabave stvarnim životnim problemima građana koji pate od posljedica epidemije i krize izazvane istom, da se pozabave propalom turističkom sezonom i subvencijama za ugostiteljstvo te isplatom zarada zaposlenima koji se je hrane nacionalizmom kao njihovi nadređeni u lokalnoj samoupravi.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me