• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Demokrate i partneri otimanjem odbornika izgubili svaki legitimitet

Da nova parlamentarna većina okupljena oko DF, Demokrata i URA olako izdaje svoje principe i obećanja, nije nam ništa novo. Međutim da to rade dok se još ni vlada nije sastavila, nepunih mjesec dana od sazivanja Skupštine, otvoreno se baveći političkom trgovinom, hvaleći se otimanjem i prelijetanjem odobornika Fuštića u Baru i slaveći potencijalno sumnjive radnje koje mirišu na političku korupciju, to je prevršilu svaku mjeru dobrog ukusa i odnosa prema građanima.

Kada su odbornici u lokalnim Skupštinama Kotora i Budve nedavno glasali svojom voljom i savješću protiv njihove politike i protiv gradonačelnika iz redova Demokrata i njihovih partnera, agresivno su napadali ove odbornike i javno ih blatili nazivajući njihov stav političkom korupcijom. Istim aršinom se mi danas pitamo, da li je moguće da su od tolike zabrinutosti za korupciju u redovima odbornika, Demokrate danas postale glavni promoteri političke korupcije kojom se i hvališu sa sve marketingom na društvenim mrežama. Ili, pak, zakoni  i etika ne važe isto za sve u Crnoj Gori, pa sada kada je zakonodavni dom u njihovim rukama Demokrate sebe vide iznad zakona i pravila?

Ne brine nas toliko politička propast i srljanje ove partije koja nikada ništa korisno i dobro nije učinjela za društvo i državu osim permanentnog bojkota institucija koje sad plediraju da vode i koje su dobre samo kad od njih imaju ličnu i partijsku korist i benefite, to je danas samo ogoljeno. Nas brine, kako onda kada su iznevjerili volju birača i nijesu se pojavili u Skupštini cijele četiri godine, tako i danas to što se nastavlja zloupotreba pozicija moći koju su započeli u Budvi i Kotoru, a sada i u drugim Opštinama i na nivou države, samo na štetu naroda Crne Gore i dobrog života građana.

Na ovaj način nova skupština većina okupljena oko Demokrata, DF i URA potpuno je izgubila svaki legitimitet čak i u očima onih koji su nakon svega makar i malo vjerovali u njihovu demagogiju, i potvrdila da nema ništa važnije od fotelja, a da suštinske promjene sa njima neće i ne može biti.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me