• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Fašizam u Beranama posljedica simpatije nove većine ka takvim pokretima

Liberalna partija oštro osuđuje opasne nacionalističke incidente u Beranama tokom sportskog događaja ali i nakon toga. Postavlja se pitanje kako je moguće da se takvo nešto dešava u prisustvu nadležnih organa reda zaduženih za sprovođenje reda i zakona.

Posebno zabrinjava što se ovakvo događaji već duže vrijeme vežu za Berane koje postaje prepoznato po nacionalističkim ispadima koje prećutno aminuje lokalna vlast uz očigledne simpatije i nove skupštinske većine u Crnoj Gori. Do ovakvih posljedica dovodi njihova politika tihog prihvatanja i sprovođenja politike klerikalizacije i ekstremizovanja javne scene uz neskrivene simpatije prema fašističkim pokretima iz prošlih vremena.

Podsjećamo da je upravo iz ovih razloga Liberalna partija Skupštini predala Zakon o zabrani fašističkih organizacija i simbola. Stavljanje na dnevni red i glasanje o ovom zakonu biće pravi pokazatelje suštinskog opredijeljena skupštinske većine i njihovih antifašističkih vrijednosti. Ovakav zakon pomoći će i da se konačno sankcionišu ovakve pojave i pošalje jasna poruka da za takve pokrete nema mjesta u Crnoj Gori.

PR služba LPCG

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me