• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Linč Duške Pejović govori o karakteru politike koju nudi nova većina

Liberalna partija oštro osuđuje medijsku hajku na novinarku Javnog servisa Dušku Pejović, koja je već danima na udaru raznih političkih, parapolitičkih i drugih centara moći iz države i regiona.

Pejović se nalazi na udaru zbog profesionalnog obavljanja novinarskog posla, dopadalo se to nekome ili ne, i kritičkog istupa prema političkim liderima u emisijama, koji su kao javne ličnosti to dužni da trpe i da daju sve odogovore javnosti, naročito na javnom servisu. Infantilan je i licemjeran selektivni pristup zahtjevima da mediji budu kritički orijentisani i propituju namjere i motive nosilaca političke moći, ali po pravilu onih drugih.

To u značajnoj mjeri govori i o karakteru politike koju nudi dojučerašnja opozicija u Crnoj Gori a aktuelna parlamentarna većina okupljena oko tri koaliciji, koje očigledno ne trpe nikakve kritike i preispitivanja njihove ispravnosti i u svemu što im ne odgovara vide skrivene motive umjesto da daju građanima odgovore na očigledna pitanja i nedoumice.

Liberalna partija apeluje na nadležna tijela zadužena za zaštitu novinara ali i na zakonodavne institucije i izvršne organe, da konkretno zaštite Pejović i sankcionišu govor mržnje, šaljći poruku da prijetnjama i ličnu nema mjesta u Crnoj Gori. Iako je i LPCG kao dio vlasti često kritički djelovala prema Javnom servisu pokušavajući da koriguje određene popuste bez namjere da uređuje emisije i rad novinara, baš na ovom slučaju i na ovaj način pokazaće se da li je i drugima važnija zaštita javne riječi i nezavisnost novinara do koje smo uvijek držali, ili je lična sujeta i partijski interes na prvom mjestu novoj većini.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me