• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

GO LP: Istorijski iskorak kada niko ne spori rezultate izbora, liberale očekuje nova etapa

Glavni odbor Liberalne partije zasijedao je sinoć u Podgorici. Sa sjednice su upućene čestitke svim učesnicima izbora na ostvarenim rezultatima a posebno liberalima koji su uspjeli da očuvaju ili ojačaju svoju poziciju u naročito teškim uslovima, kako na parlamentarnim izborima tako u Gusinju, Budvi i Kotoru gdje je LP rijetka suverenistička partija koja je zabilježila rast povjerenja građana.

Ocijenjeno je da je budući period vrijeme nove etape liberalizma, nakon osam godina opozicionog djelovanja i osam godina u vlasti, LP je pred novom etapom i pred novim početkom koji podrazumijeva objedinjavanje svih liberalnih snaga. Ovo će biti posebno važno u susret lokalnim izborima i svim drugim reformskim procesima koji očekuju Crnu Goru a za koje su liberali važan faktor,kao dio evropske i svjetske liberalne porodice.

Glavni odbor zaključio je da su ovi parlamentarni izbori istorijski,jer su nakon nekoliko decenija crnogorskog višestranačja ovo prvi izbori koji su bez pogovora prihvatili svi učesnici u izbornoj utakmici i čije rezultate ne spori niko. To je ogroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku i put ka konsolidaciji demokratije i stabilizaciji političkih odnosa. Isto tako, generalno fer izbori i korektna kampanja, naročito u vremenu epidemije covid 19, čemu su građani dali poseban doprinos, zaslužuje pohvale kako za učesnike izbora tako i za sve birače.

Glavni odbor je analizirao i uzroke i posljedice rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, koje će DIK formalno proglasiti narednih dana, i diskutovao o daljim smjernicama kojima se rukovodstvo partije treba rukovoditi,posebno kod objedinjavanja parlamentarnih subjekata koji se zalažu za sekularnu,multietničku,antifašističku Crnu Goru.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me