• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP pristupa savezu za evropsku i građansku CG: Nemoguće podržati retrogradne, nacionalističke i ekstremističke snage

Liberalna partija prihvata sporazum za savez građanskih i proevropskih partija koje se zalažu za sekularnu, multietničku i antifašističku Crnu Goru.  Predsjedništvo Liberalne partije, na jučerašnjoj sjednici, jednoglasno je podržalo pristupanje liberala takvoj platformi za evropsku Crnu Goru koja je razmatrana na sastanku lidera državotvornih političkih partija.

Mi Liberali kao progresivna i moderna politička snaga koja Crnu Goru vidi kao evropsku i naprednu državu, građansku državu, slobodno društvo koje poštuje ljudska prava i slobode i vladavinu prava, nemamo dileme da je nemoguće podržati, kod konstituisanja nove parlamentarne i izvršne vlasti, bilo kakve retrogradne, nacionalističke, klerofašističke i ekstremističke snage u Crnoj Gori. Da je to tako,vidjelo se prethodnih dana na ulicama crnogorskih gradova,gdje se pokazala slika Crne Gore,kakvu oni zamišljaju a u kojoj nema mjesta za druge i drugačije.

Platformu podržavaju poslanici državotvornih partija: DPS, Liberalne partije, SD, Bošnjačke stranke  i izborne liste albanskih partija,kao i HGI a biće otvorena i za sve ostale subjekte i pojedince.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me