• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Svjedočimo eskalaciji ekstremizma, pozivamo sve na uzdržanost

Liberalna partija poziva građane na uzdržanost a lidere partija opozicije na odgovornost prema društvu i građanskom miru. Svjedočimo eskalaciji ekstremizma i nacionalizma na ulicama crnogorskih gradova uz stalne provokacije Crnogoraca i nacionalnih manjina ili drugih vjerskih zajednica. Takvo nešto je nedopustivo u savremenoj i građanskoj državi i šalje nam jasnu poruku kakvo bi društvo mraka i nemira željele određene političke strukture koje već godinama pokušavaju da destabilizuju društvo.

Crna Gora i njeni građani odoljeli su i mnogo težim izazovima pa će odoljeti i ovakvoj nacionalističkoj agresiji, uz sveopšte veselje centara moći iz Beograda, Banjaluke, crkvenih krugova, klerofašista i desničara iz regiona i države.

Važno je sačuvati prisebnost, procesuirati sve delikvente i poslati jasnu poruku da nema mjesta u Crnoj Gori takvim pojdincima i takvim pojavama. Mi liberali im poručujemo kakvi god da su rezulatati političke utakmice, nećete ugroziti Crnu Goru. Bili smo na braniku slobodne i građanske države kad je bilo najteže, bićemo i danas u sjutra i nećemo nikada dozvoliti da iko ugrožava naše komšije, prijatelje i sugrađane drugih vjera i nacija.

PR služba LPCG

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me