• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Stvaramo politički ambijent za bolji život građana a ne za prepucavanja

Liberalna partija će sa punom pažnjom i odgovornošću u narednim sedmicama iznijeti svoj politički program uoči predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora. Iako se naš politički subjektivitet i identitet u odnosu na ostale stranke u Crnoj Gori jasno i lako prepoznaje, nastojaćemo da u predizbornoj kampanji građankama i građanima prenesemo poruku sa što konkretnijim idejama i rješenjima. Želimo da, ne čekajući druge, damo puni doprinos stvaranju političkog ambijenta u kojem će se u većoj mjeri potencirati briga za stvarne životne potrebe građana za razliku od uobičajenog predizbornog političkog prepucavanja.

Istovremeno, pozivamo građanke i građane da se i sami odgovorno i racionalno uključe u izborni proces jer će od toga učešća u mnogo čemu zavisiti budući raspored političkih snaga u državnoj ali i lokalnim skupštinama. Svjedoci smo, nažalost, i sve veće ekspanzije političkog primitivizma kao i stalnih pokušaja dijela političke scene Crne Gore da nas vrate u devedesete godine prošlog vijeka. Zapaljiva retorika, nacionalizam i radikalizacija političkih zahtjeva se pojavljuju kao sredstva koja mogu nanijeti ozbiljnu i dugoročnu štetu društvu.

U tom smislu, apelujmo na sve političke aktere i medije da se uzdrže od emitovanja bilo kakvih neodgovornih političkih poruka jer bi time samo mogli izazvati nove problem, uz već postojeću složenost društvenih i ekonomskih prilika. Moramo biti svjesni da je Crna Gora zemlja svih nas i da smo jedni drugima najvažniji i najbliži, ma što nas politički razdvajalo ili spajalo.

Vido Drašković

Član Predsjedništva LP i predsjednik OOLP Kotor

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me