• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Budva: Spaljivanje zastave CG rezultat suludih kampanja

Liberalna partija Budva najoštrije osuđuje šovinisticki čin spaljivanja crnogorske državne zastave u sred našeg grada. To nije pravo lice Budve i nikada neće biti. Pozivamo zato nadležne organe da što hitnije utvrde ko su počinioci ovog necivilizovanog čina i da isti budu kažnjeni shodno Zakonu.

Liberalna partija Budve poziva i predsjednika Opštine i druge lokalne lidere da osude ovaj čin i dokažu da nijesu na strani da onima kojima je nepodnošljivo sve crnogorsko i svaka ideja građanske države i tolerancije.

Nažalost, predugo tolerisanje svakakvih izliva nacionalizma, dizanje tenzija i produbljivanje jaza prema državi, čak i od lokalnih vlasti, dovelo nas je u situaciju da nekome padne na pamet da se u Budvi mogu nekažnjeno spaljivati zastave Crne Gore. Čini se da je suluda kampanja zloupotrebe nacionalnih i vjerskih osjećanja ljudi zarad političkih interesa pokazala svoje rezultate i vjerujemo da će ovo biti lekcija da se sa takvom neodgovornom politikom što prije prestane i raskrsti.

Budva je mediteranski grad, otvoren i tolerantan prema svakom čovjeku, ali i snažno utemeljen u crnogorskom građanskom duhu.  Budva i njeni građani će, kao i uvijek, dati jasan odgovor svakome, na ovakvo ponašanje ili njegovo javno ili prećutno odobravanje i podsticanje.

Opštinski Odbor Liberalne partije Budva


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me